fredag 2 december 2011

Elche

Ikväll regnar det, det har regnat sedan kl fem, och kommer enligt väderprognos att fortsätta regna imorgon också. Sedan blir det fint högtrycksväder igen från söndag.

Under dagen har vi cyklat fram och tillbaka till Elche, Elx på katalanska, en tur på 27 km ungefär. hem gick det dubbelt så fort, det var lätt nerför och medvind.

Elche är bl a känd för sina palmer, det lär vara ca tre hundra tusen i och runt Elche. De första planterades av fenicierna 300 f Kr. Till julen hemma när vi äter dadlar kanske de kommer härifrån. Det tillverkas också mycket spanska skor i Elche.

Vi gick förbi flera förskolor och lekparker inne centrala Elche. barnen med sin dagisuniform. Förskoleklasserna med sina unga lekledare som uppmuntrade barnen till rörelse och sång. Även vi som är lite äldre blir glada av sådana här upplevelser.








Centralt i gamla stan ligger alla historiska byggnader. Katedralen var vi självklart inne i. Ulla bekantade sig också med de tre apostlarna. 28 december ska man nog vara här. Då går det en stor procession ända utifrån havet med jungfru Maria. Detta pågår säkert hela dagen, och avslutas på kvällen med fyrverkeri.







När affärerna stängt för siesta avslutar vi dagen med en härlig lunch ovanpå en gourmetbutik.


Imorgon, lördag, är det marknad igen om inte regnet skrämmer bort säljarna.Ulla köpte ett par skor förra lördagen, jag såg ett par då också, som jag kanske köper imorgon. De var faktiskt tillverkade i Elche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar