tisdag 8 december 2009

Gasadaptrar i Buxtehude och sedan hemåt

Vi sitter nu på första McDonalds i Sverige och uppdaterar bloggen.

Buxtehede visade sig vara en trevlig liten tysk småstad med julmarknad och glühwein, goda korvar och allt annat som hör till. Utmärkt ställplats i nära anslutning till Altstadt.

Vi hittade hem till the German Gasman och kunde köpa gasadaptrar som passar till de tre standarder för att tanka en biogasbil, som finns i Europa. Hur kan EU tillåta att en viktig marknad har kunnat utvecklas på det här sättet? Vi kan nu fylla gasol på alla LPG-stationer i Europa. Det finns gott om sådana möjligheter i alla länder utom Portugal och Spanien. Vi fyllde en gasolflaska direkt, kostnad ca 120 kronor.

Sedan har fortsatt till Puttgarden via en övernattning i Heiligenhafen. Vi flyttar oss så sakteliga hemåt. Bunkrade på BorderShop innan vi körde ombord på färjan.

I morgon är vi hemma. Vi ska tömma husbilen på alla prylar, och pynta vårt hem för jul. Vi behöver nog några dagar för att sammanfatta den här fantastiska resan, som vi gjort utmed Atlantkusten ner till sydligaste Spanien, bara några km från Afrika. Vi har kört 769 mil innan vi vände i Tarifa. Hemresan har vi beräknat till 410 mil, totalt ca 1180 mil. Bilen är verkligen inkörd.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig och intressant resa ni verkar ha haft! Jag gissar att det blir en avkopplande och skön jul hemma nu!? Och lite tid att smälta alla intryck kanske... ;)

    SvaraRadera
  2. Välkomna hem!!! Det har varit superkul att följa er resa!
    Kram//Annette

    SvaraRadera