tisdag 6 mars 2012

Gasol mm

I Tavira hittade vi ingen lämplig plats att stå över natten, så vi körde till Sta Luzia, en liten fiskeby några kilometer bort efter kusten. Där stod det många husbilar på ett par ställen. Vi trängde oss in på den plats som låg närmast strandpromenaden. Den behärskades av en fransk koloni, och det var nog första gången vi inte känt oss riktigt välkomna. Tråkigt.

Nästa dag kör vi till Olhao/Quelfes för att fylla våra svenska gasolflaskor. Vi har varit där förut för några år sedan. Det är en liten tant som tar med flaskorna in i en skrubb. Det pyser och väsnas, ut kommer hon med fyllda flaskor. 24 euro kostar det att fylla en tom flaska. GPS  N 37 03 50,6   V 07 48 45,9. Det är lite svårt att hitta.

Vi kör tillbaka till Tavira och tar in på "polisens camping" där. Vi ska använda ett par dagar för stortvätt och städning av husbilen. Här finns nya moderna tvättmaskiner.

På kvällen är vi bjudna hem till Berit och Jan på en drink, lite ostar och vin. Där träffar vi också Birgitta och Bo från Mariefred samt Ewa och Lennart, goda vänner till värdfolket. En trevlig kväll tillsammans med goda vänner och deras vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar