lördag 10 mars 2012

Olhao

Cyklar till Olhao, 15 km. Ska vara cykelväg hela vägen, men efter halva sträckan måste vi ta oss upp till N125. Det går bra att cykla på den också, det är breda asfalterade vägrenar.

Vi passade på att kolla campingen i Olhao på vägen. Det är en stor camping, prydlig och välskött. Vi stannade och pratade med ett par svenskar som stått där sedan oktober förra året, fjärde året. De tyckte det var toppen. Här har man ingen nytta av ACSI-card, så dyra campingar finns inte i Portugal. Här kostar det 11-12 euro, står man mer än en månad får man rabatt. I Tavira betalade vi 8,48 euro. Här i Fuzeta är vi den enda svenska bilen.

På lördagen är det marknadsdag i Olhao. Det är full aktivitet i saluhallen och utmed kajen. Förutom fisk och kött är det mycket frukt, grönsaker och nötter av alla slag.

Här hittade vi en frisör. Effektiv klippning med maskin, kostnad 6 euro. Inte mycket hår kvar, men det växer väl ut till vi är hemma igen.

Innan vi cyklade till Olhao var vi till saluhallen här i Fuzeta först och köpte några riktigt fina lammkotletter, som vi just grillat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar