lördag 8 december 2012

Alcoutim

En gränsstad mot Spanien vid floden Guadiana som haft stor betydelse för Portugal genom århundradena.

Efter att ha ställt bilen tar vi en promenad ner på byn. Då möter vi en procession som är ute och bär på Jungfru Maria. De kommer sedan tillbaka till den lilla staden med kyrkan. Vad man högtidighöll lyckades vi inte lista ut.



 
 
Tvärsöver floden ligger den spanska staden Sanlucar. Det är några hundra meter mellan städerna tvärsöver floden, men att åka bil emellan blir det en utflykt på åtta mil, delvis på små vägar.

Alcoutim var centrum för smuggling under tidigare århundraden. Den här soldaten vaktar över floden. Bakom honom syns Sanlucar.


Staden har på grund av sitt läge och sin hamn intagits av fenicier, greker, romare och morer innan de kristna katolikerna kom hit på 1200-talet.


Den här fransmannen kom sakta glidande. Det här är en förbindelse mellan Atlanten och Medelhavet. Vi såg många segelbåtar här. Betyder det att det är segelfri höjd hela vägen?


Militären har haft stor betydelse och påverkan på stadens utveckling. Här finns en gammal försvarsborg från 1300-talet.

På vår morgonpromenad mötte vi de här "kompisarna".

1 kommentar:

  1. Visst är Alcoutim en charmig stad!Det har förekommit mycket smuggling utmed Guadiana.Vi såg en film i det lilla muséet, som finns på väg. Ha en fortsatt trevlig resa!

    SvaraRadera