onsdag 13 mars 2013

Lo Monte Camping

Lo Monte är en relativt ny camping knappt två mil söder om Torevieja. Den invigdes i juni 2011 och har varit fullbelagd sedan dess. Det är mycket tyskar med stora bilar (Concord), men engelsmännen har de största bilarna, närmast att likna med bussar. Det står femton svenska ekipage här, många under lång tid, oktober till mars.






















Det är en bra camping med serviceutrymmen av hög klass och fri tillgång till spa, gym och pool. Det finns också en restaurang.

Vi har haft det bra och bekvämt här, lärt känna ett antal trevliga människor. Vädret har varit mycket omväxlande:

  • det har varit blåsigt ibland, vindar från NV är svårast, kallt
  • det har regnat några dagar
  • det har varit väder för shorts och kortärmat
Vi har haft användning för hela garderoben med andra ord. Det har varit ganska svalt tidvis, men vi har inte behövt broddar på våra promenader.






















Vad har vi gjort under den här tiden? Vi har promenarat och gått med stavar, vi har cyklat. Det är ett helt platt landskap och det finns gott om cykelvägar, alltså bekvämt att cykla. Det är marknad i den närmaste staden Pilar de la Horadada på fredagar och i San Pedro del Pinatar på måndagar. Båda städerna på bekvämt cykelavstånd.

De senaste dagarna har vi varit sysselsatta med att laga vattenkranen i köket. Mikroswitchen i den lade av i förra veckan för tredje gången sedan bilen var ny. Vi har haft tur ändå, det finns en tjänstvillig husbilsfirma bara några mil söderut.

Städdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar