lördag 28 november 2009

En vecka på camping Rio Jara

Nu har vi legat på den här campingen en dryg vecka. Det har varit skönt och avkopplande. Vi har promenerat utefter stranden, bl a bort till ett surfcentrum en bra bit bort. Vi har cyklat in till Tarifa några gånger, senast i dag för att äta lunch. Vi åt tonfisk på fyra olika sätt, mycket intressant och gott.

En dag gjorde vi en utflykt till Gibraltar. Vi köpte en guidad taxitur upp på klippan tillsammans med ett annat svenskt husbilspar från Piteå. Ett utmärkt sätt att se den övre delen av klippan. Smala och branta vägar, inga räcken eller vägrenar. En hisnande bilfärd. Klippan är ett enda stort försvarsverk med tunnlar och grottor. Mycket apor på berget. Så länge aporna finns kvar ska det vara engelsk koloni, sägs det.

Vi har rest hit utmed Atlantkusten, 769 mil. Vi befinner oss på Europas sydligaste udde, med Afrika inom synhåll. I morgon lämnar vi Tarifa. Vi har ungefär 400 mil att köra hem. Vi kör upp genom västra Spanien, kommer in i Frankrike vid Biarritz. Vi har ett par målpunkter kvar, Rioja och Armagnac. Kollade vädret på hemvägen. Uppe på spanska höglandet är det bara 8-9 grader på dagen och 3-4 på natten i stället för de 22-23 grader vi har haft här. Så nu stoppar vi undan shortsen för i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar