tisdag 17 november 2009

Vi lämnar Portugal

9 – 10/11 2009
Vi lämnar Fuzeta och kör till Tavira och golfbanan Bennamor. Där träffar vi Ingmari o Claes som just kommit ner från Mariefred och ska spela golf där några veckor. De bjuder oss på tapas med bl a räkor i vitlök och vin förståss.

Vi får också möjlighet att komplettera vår blogg med bilder.

Ställplatsen i Tavira – den berömda parkeringen, som vi hört så mycket talas om. Det gick att sova här, men ack så trist miljö. Parkeringen ligger bakom Pingo Doce supermarket. Här står rätt många husbilar och även folk som verkar bo här med barn och hästar under något som liknar tält. Vi bestämmer oss för att lämna den här tråkiga platsen och dra till Spanien, men först tar vi en långpromenad, som vi avslutar med kaffe på Taviras mysiga torg.

Vi hoppas kunna spela golf på en bana som vi spelat tidigare, nämligen Bellavista i närheten av Huelva. Greenfee kostar 60 Euro. Vi kan få rabatt men vi tycker ändå att det blir för dyrt för en 9-hålsbana. Nu bestämmer vi oss för att inte spela golf under den här resan. Det är helt enklelt inte värt pengarna. Det finns så mycket annat vi vill göra.

Vi åker nu 3 mil till Punta Umbria. Försöker fricampa men hittar ingen bra plats. Så därför tar vi istället in på en camping Playa la Bota. Dyrt, nästan tre gånger så mycket som vi betalat i Portugal. Campingen är full men ändå tom. Fullt med husvagnar och förtällt men helt tomt på människor. Ödsligt. Campingen ligger innanför sanddynorna och den är säkert idealisk under högsäsong. Vi promenerar längs havet på den breda sandstranden Idag har vi faktiskt gått 13.000 steg.

1 kommentar:

  1. Nu är snart vintern här och ni har det skönt. Förstår det för det hade vi också förra veckan på vår Medelhavskryssning. Ca 20 grader mest hela tiden. Såg bl.a. det ruskiga Marseille, Tunis, Valetta, Rom, Genua och Barcelona. Vi såg faktiskt Stromboli på mycket nära håll. Den släppte ut svart rök när vi var framme vid ön. Spännande.
    Hoppas ni får detta - har kanske inte lyckats tidigare.
    Kram
    Kristina & H@sse

    SvaraRadera