måndag 9 november 2009

En vecka på Fuzeta camping

8/11 2009
Nu har vi stått på Fuzeta Camping en vecka. Vi kom hit förra söndagen från Monchique. I morgon tänker vi fara vidare, först till Tavira, sedan fortsätter vi till Spanien. Gibraltar är vårt slutmål för den här resan. Efter det vänder vi hemåt.

Fuzeta är en märklig stad. Inga affärer eller shopping, men massor av ”hål i väggen” där man kan köpa frukt eller specerivaror, eller gå in och ta en öl eller kaffe. Det finns också några kinesiska bazarer med ett helt otroligt sortiment av varor. Bland allt detta har vi ändå hittat en slaktare med bra kött, två grillspett för 2,50 Euro eller oxfilé för 24 Euro/kg. Vi har också hittat en bra fiskaffär, där vi bl a köpt dorada.

Det har varit en skön och avkopplande vecka. Vi har promenerat, gjort utflykter med cykel eller tåg till Olhao, Tavira och Faro. Trivsamma städer, som ligger innanför naturreservatet Ria Formosa. Man kan göra båtutflykter till sandbankarna i reservatet. Det är här våra flyttfåglar mellanlandar på sin väg till Afrika.

I torsdags var det stor marknad här i Fuzeta. Ulla köpte trosor, en scarfes och en matta att torka av skorna på utanför husbilen.

Det finns ett stort projekt att bygga cykelväg utmed hela Algarvekusten. Den ska i sin tur ingå i ett EU-projekt där man vill bygga ihop cykelvägar över hela Europa (och vi har svårt att få ihop det i lilla Mariefred). I dag cyklade vi på den här cykelleden från Fuzeta mot Tavira. Ungefär 45 minuter bort ligger det en krog som folk verkar vallfärda till på helgerna. Där åt vi lunch, Ulla grillad svärdfisk och jag tonfisk. Enkelt, gott och en härlig stämning.

Det har varit skönt att ligga stilla en vecka. Men det har tagit några dagar att vänja sig vid att ”ligga stilla”. Man hinner läsa, promenera, cykla och bara njuta av värme och sol (så nu har vi fått lite klädsam färg). Vi har flera grannar som tänker ligga kvar till mars eller längre. Många är engelsmän. Det finns också några svenskar på campingen.

Så här långt har vi kört 672 mil. Det blir några mil till innan vi vänder i Gibraltar. Det ska bli spännande att se hur många mil det blir hem därifrån.


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar