söndag 7 november 2010

Martin Klen i Johannisberg

Fortsatte att utforska Rheingau med några orter, Hattenheim en gammal korsvirkesstad, Rüdesheim som drar många turister på somrarna. Det vi mest av allt ville göra var att åka upp till Johannisberg och uppsöka vår gamle "leverantör" av vin, Martin Klein, sedan tiden när vi bodde i Frankfurt för tjugo år sedan. Han finns kvar, och är lika glad. Han trodde han skulle vara lite gammal om vi väntade tjugo år till innan vi kom tillbaka igen. Naturligtvis köpte vi lite vin av honom.

Vi stannade också till en kort stund vid Hotell Krone i Assmanshausen. Där bjöd företaget jag arbetade för då på en strålande middag för att bl a övertyga Ulla om hur bra det kunde vara att bo och leva i Tyskland. Krone är ett av Europas äldsta värdshus.

Nu till en ställplats vid ett Gasthaus där vi tänker äta middag på kvällen. Vi är färdiga med resan i tyska vindistrikt. Vi har dock inte hunnit med alla. Värdshuset heter Rhengoldschänke, som vi hittat i Bord Atlas. Det ligger i bergen högt ovanför Rhen vid Oberwesel. Vi körde kanske två kilometer i uppförsbacke på treans växel.

Även här finns gott om härliga cykel- och promenadvägar. Vi var ute och testade lite före middagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar