söndag 8 april 2012

Arès

På långfredagen flyr vi från ett regnigt sydfrankrike. Vi räknar med att om vi kör upp mot Bordeaux-trakten klarar vi oss bättre. Här bör vi ligga mellan regn i norr och regn i söder. Vi behöver tvätta och tar in på en liten camping, La Canadienne, i Arès. Vi är nu i nordöstra hörnet av Bassin de Arcachon.
Vi somnar på kvällen med kraftig åska och regn. Det regnar hela natten och en stund på förmiddagen. Tvättprojektet fungerar tack vare modern tvättutrustning.
På påskafton var det en påskparad för barnen i Arès.
Den slutade nere vid stranden där man brände en mansdocka till barnens stora förtjusning. Vi vet inte varför och vad symboliken är.

















Det är sparristid i Frankrike så vad kunde det bli annat än sparris till förrätt och jordgubbar till desert på påskafton.

Runt lagunen har det byggts åtta mil cykelväg, säker och väl avskild från övrig trafik. Det är dessutom inga backar, lättcyklat alltså om man inte får för mycket motvind.

Vi cyklade ner till Lanton. I Port de Cassy åt vi Moules Mariniere på en restaurang i hamnen. På hemvägen stannade vi till och blandade oss med söndagsflanörerna i Andernos le Bains. Det känns så trivsamt med mycket folk på söndagseftermiddagen. Alla affärer, caféer och restauranger är öppna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar