onsdag 21 november 2012

Olhao

Vi har stått på ställplatsen i Olhao två nätter. Innan vi sätter oss i bilen och kör iväg gäller en snabb marsch utmed strandpromenaden.

Saluhalarna är öppna alla förmiddagar i veckan utom söndagar. I den ena hallen säljer man kött och grönsaker, i den andra fisk. En del av den fisken kommer direkt från någon av de små fiskebåtar som varit ute på morgonen.



I Olhao, på vissa ställen, finns det väldigt mycket graffitty. En del av den är otroligt välgjord. Det verkar som om den till vissa delar uppmuntrats. Det finns en del porträttmåleri som är klart imponerande.


Nästa stopp på vår resa är campingen i Fuseta. Det är en by som vi lärt oss tycka om. Den är inte alls turistisk, det är snarare en håla. Här finns massor av "hål i väggen" där  det döljs olika slag av verksamheter, café, liten butik, ölbar, en mindre restaurang eller något annat. Det är tredje gången vi stannar här.

På vägen passar vi på att först byta strålkastarlampa. Det försökte vi göra själva för någon vecka sedan utan att lyckas. Måste det vara så svårt att byta en glödlampa på en modern bil. Mekanikern var tvungen att delvis skruva loss hela strålkastaren för att klara av bytet. Torkarblad bytte vi också.

Sedan körde vi upp till Quelfes och fyllde en svensk gasolflaska.


2 kommentarer:

  1. Roligt att höra, att även ni har observerat och uppskattar den vackra graffity man kan se.
    Fuseta låter intressant. Där har vi aldrig varit.Om vädret är skapligt på lördag fm, åker vi nog till lördagsmarknaden i Olhão. Ha dé!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var bara lite synd att vi inte tog oss tid att ta med stora kameran och gå åt andra hållet från ställplatsen. Jag skulle gärna haft några bilder på de stora porträttmålningar som finns där, fyller en hel husgavel.

      Radera