tisdag 27 november 2012

Utflykt till Faro

Ett stadigt fint väder med solsken och inga moln är tillbaka. Lite kyligt i vinden kanske, men vad kan man begära. Med pensinärsrabatt tar tåget oss till Faro ToR för 2,10 euro, billigt.

När vi väntar på stationen i Fuseta studerar vi hur en man hänger om all torkad fisk som hänger på ett av taken. Det finns alltid torkad fisk i affärerna. Varför är man så bunden till det när det samtidigt finns så stor tillgång till färsk fisk?


Framme i Faro promenerar vi runt på gågatorna med alla affärer, i gamla stan med sin ringmur och i den stadsdel närmast stationen som är byggd på 1700-talet. Ulla köpte en modern, lätt dunjacka. Efterlängtad.

Vi besökte två av stadens kyrkor. Först Sao Pedro, som är Faros församlingskyrka tillägnad fiskarnas skyddshelgon, Petrus.



Sedan Igreja do Carmo, en barockkyrka med mycket bladguld.



I den kyrkan finns också ett benens kapell där väggarna pryds med skallar och ben från munkarnas gravplats. Makabert, och varför?


Sedan drog vi till den gamla historiska staden, omgiven av en ringmur. Vi gick in via Arco da Vila, byggd på 1800-talet. Hit hade också storkarna hittat.


Det gamla biskopspalatset.


Ulla har varit vår duktiga guide idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar