lördag 20 april 2013

Andorra

Calaf visade sig vara perfekt som utgångspunkte för att köra upp till Andorra. På första vägskylten vi såg när vi körde ut från staden var just Andorra. Det är bra vägar hela vägen. Förstår nu skillnaden mellan att komma från Spanien till Andorra eller från Frankrike.

I Spanien befinner vi oss redan på ett högland, 600 m ö h och La Vella i Andorra ligger bara på 1000 m höjd. Från Frankrike måste man passera över ett pass på 2050 m för att komma in i Andorra. Det gör stor skillnad, så i morgon kör vi tillbaka mot Spanien igen.

























Väl framme i Andorra är första utmaningen att kunna ställa ifrån sig bilen. Vi lyckades efter tre kvart med det. Vad möts man sedan av här? Shopping, shopping och shopping. Det handlas parfym, elektronik, sprit, tobak och mode. Det finns enskilda shopar och enorma varuhus.























Efter några timmar körde vi tillbaka till La Seu dÚrgell.. Vi står på en gratis parkering.

På turistbyrån fick vi tips om WiFi nere i Olympiaparken som byggdes inför OS i Barcelona 1992. Här i La Seu hade man alla grenar i kajak. Nu fungerade tyvärr inte WiFi längre.





1 kommentar:

  1. Intressant att läsa er blogg :) Vi är nu på väg i husbil norröver från spanska solkusten och tänkte besöka Andorra. Åkte ni in vägen från Lleida väg 145 eller åkte ni in den från Barcelona väg N152/ N20 ?
    Hoppas er fortsatta resa blir bra :)
    Hälsningar Marléne

    SvaraRadera