torsdag 4 april 2013

Från Cabo de Gata till El Puerto de Santa Maria

Måndag den 25 mars 2013.

Det är påskvecka och vi har bestämt oss för att fira påsken i området kring Cadiz. Vi tror att det finns mycket att se och uppleva där så vi sätter kurs på Camping Las Dunas i El Puerto de Santa Maria. Här har vi för avsikt att stanna en vecka ungefär. Det är en trevlig liten stad med ett bra läge för utflykter åt olika håll. En av Spaniens störsdta och viktigaste tjurfäktningsarenor finns här.

















Först bunkring i Almeria. När vi då körde mot Carrefoure glömde vi bort att vi försökt handla där förut. Vi kunde då inte komma in på parkeringen. Den här gången lyckades vi. När vi tittar oss omkring förstår vi att det finns nog bara ett ställe på hela parkeringen det går att stanna med husbil, och två platser måste vara lediga samtidigt. Resten av parkeringen är överbyggd med tak som skydd mot solen.

Från Almeria körde vi upp till Granada, sedan mot Sevilla. Före Sevilla tog vi av från motorvägen för att köra snett neråt mot Cadiz, en mycket vacker väg, kan rekommenderas.

Vi körde inte hela vägen på en dag. Det blev övernattning på en ställplats i Archedona, där det finns något så ovanligt i Spanien som en ställplats med service för tömning och fyllning av vatten. Tag också en kvällspromenad ner på stan. Här finns det ett vackert åttakantigt torg med barer och butiker. Från början var det här centrum för stadens administration, nu finns bara turistbyrån kvar.

Nästa dag hade vi inte så lång körning kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar