måndag 8 april 2013

Isla Cristina

Vi stod kvar i VRDS Antonia i två nätter. Förkortar man långa namn får de också plats på vägskyltarna.

I fradags kom vi hit Camping Giralda i Isla Cristina. Det är en camping med väldigt bra läge för utflykter till fots och med cykel. Den ligger nära samhället och det är anlagd cykelväg runt hela stan. Stora vägen till Islantilla har också breda vägrenar så det känns tryggt att cykla även där. Det har alltså blivit mycket av cykling och gång.























På fredagen strax efter vi kommit hit tog vi cyklarna till Liedl. Det mesta vi behövde fanns där, utom kött och fisk. På lördagen kunde vi komplettera i saluhallen. Där köpte vi bl a tonfisk för sjuttio kronor kilot.

Mitt i centrum ligger Isla Cristinas vita kyrka som en gräddbakelse.































Läste någonstans om att Spanien är landet där solen aldrig går ner. Det gäller verkligen här. Nu i början av april går solen inte ner förränn efter kl 0900. Vid midsommar är antagligen klockan tio innan solen går ner. Det är inte riktigt så vi tänker om Spanien med så sena och ljusa kvällar.

Imorgon startar vi norrut. Det ser ut som att det börjar bli varmare i hela Spanien, inte bara vid kusterna. Vi kommer att besöka bl a världsarvsstäderna Caceres och Toledo på vägen till Madrid. Om detta återkommer vi .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar