tisdag 15 november 2011

Carcassonne

Lördag 29 oktober

Mycket strul idag. I Carcassonne trasslar vi in oss i centrum när vi skulle hitta till Le Cité. GPS:en ville definitivt förbi järnvägsstationen med en viadukt som bara var 2,9 m hög.

Det här är ett av Frankrikes största turistmål. Det är idag en restaurerad medeltida stad med ringmur och vallgravar. Området var befäst av romarna redan på 100-talet.


När vi var klara med Carcassonne planerade vi att för första gången använda vårt medlemsskap i France Passion. Efter att nästan kört fast i vingården kom vi fram till en stängd domän. Tråkigt, man kanske ska ringa först.

Nästa försök var att stå vid Canal du Midi i Trebbés. Fullt, ingen tur alls idag. Sökte en ställplats i Camperstop. Valet föll på Fonties dÀude, en lite högt belägen by, inte långt från Carcassone. Väl framme upptäcker vi att ställplatsen är ombyggd till boulebana. Det står en lastbil parkerad. Vi är ensamma, men strax efter oss kommer en fransk husbil. Vi är båda lika brydda, men bestämmer att här kan vi väl stå. Vi ska ju bara sova några timmar.

Den sömnen blev ganska kort, vid tretiden på natten är det någon som kastar något på våra bilar. Situationen känns naturligtvis hotfull och vi bestämmer oss tillsammans att köra tillbaka till Carcassonne. Där fortsätter vi vår avbrutna sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar