onsdag 16 november 2011

Peniscola

Onsdag 9 nomber till onsdag 16 november

Innan vi tar in på Eden Camping får vi möjlighet att tvätta bilen. Välbehövligt!

Här finns det många svenskar, kanske 25 bilar, och vi får intryck av att här ligger man ganska länge.


På en udde, väl synlig, ligger Castell del Papa Luna, som byggdes av Tempelriddarna på 1100-talet, ovanpå retserna av en gammal arabisk borg.

Papa Luna valdes senare till påve, Benedictus XIII, under den stora schism som splittrade den katolska kyrkan. Det var då påvarna också etablerade sig i Avignon i Frankrike. Han avsattes 1414, men fortsatte att hävda sin rätt till påvetiteln. Folk blev väl dementa även på den här tiden.

I övrigt är staden nerstängd för säsongen. Hotell, restauranger och barer är stängda.

Vi börjar få till lite rutiner. Fyrtifem minuters stavgång utefter stranden efter frukost. Elvakaffe, oftast hemma i husbilen. Lunch. En cykeltur runt stan med eventuella kompletterande inköp och kanske en kaffe på någon av de barer som är öppna. Trerätters middag på kvällen, man får inte slarva.

Eftersom vårt mobila bredband nu fungerar kan vi lyssna på ekonyheterna på morgonen, läsa SvD, läsa mail och följa hur börsen utvecklas. Vi är tillbaka i någon slags civilisation. med Skype kan vi också prata med nära och kära där hemma.

Våra reskamrater lämnade oss redan efter ett par dagar, men vi hoppas att vi ses någonstans runt Alicante igen. De skulle besöka några vänner där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar