lördag 19 november 2011

Valencia

Vi blandar med lite storstadsbesök. Valencia är Spaniens tredje största stad efter Madrid och Barcelona. Vi missade ju Barcelona tidigare pga regn.

Vi står på en ställplats nära centralstationen. Den är dyr, men härifrån kan vi utforska Valencia till fots eller på cykel. Igår kväll var vi inne på turistbyrån och fick en karta med cykelbanor inritade. Perfekt.

Vi startade med att cykla till "Jardines del Rio Turia", en 10 km lång park som anlagts i den gamla uttorkade flodfåran på vars båda sidor Valencia en gång i tiden anlades. I den ena ändan har man anlagt en kultur- och vetenskapsstad i en extremt moderrn arkitektur. Mycket sevärt.
 



Man kan sedan cykla genom den mycket vackra och omväxlande parken. Ibland allt annat finns jätten Gulliver i jätteformat, måste vara ett eldorado för barnen på sommaren.


Vi tog oss sedan ner genom gamla stan med alla torg och vackra byggnader, varav särslilt bör nämnas katedralen och "Estacion Norte".




















Här i Valencia finns en enorm saluhall i jugendstil, järn, glas och kakel. Den byggdes 1929 och lär ska vara en av de största och vackraste saluhallarna i Europa. Vi har fått kompensation för att vi missade Barcelona.







 










Nu på kvällen står vi på parkeringen vid stationen i Carcaixent. Försök att uttala det! Ett engelskt par som stod här när vi kom varnade oss för det långa godståget som kommer vid fyratiden på natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar