onsdag 16 november 2011

Vilanova, Barcelona

Tisdag 1 november till måndag 7 november

Wedbwergs har varit här på La Masia några dagar och vill gärna fortsätta. Vi hänger på och kör till Vilanova Park några mil söder om Barcelona. Här ska vi stå några dagar, kanske en vecka. Det är vi värda. Bl a tänker vi oss att vi ska ta bussen in till Barcelona. Campingen är stor, vi är inte de enda som gått vilse här. Hela campingen är mycket välskött . Hygienutrymmena städas kontinuerligt mellan kl 0800 och 2200.

En Vodafone-butik är vår första angelägenhet första dagen. Vi köper upp oss på en månads mobilt bredband. det kostar 32 Euro för 2 GB. Svårt få igång, men efter att ha tagit bort allting i datorn och sedan bara stoppa in modemstickan fungerar det på en gång. Man tror inte det ska vara så enkelt. Sedan var täckningen i Vilanova urusel, men det är en annan sak.

Det blir regn och åska flera nätter. Barcelona regnar inne. Mellan skurarna promenerar vi ner till stan, eller tar bussen.

Den här tjuren är en staty som står på en pir utanför strandpromenaden. Den som kan sin grekiska eller romerska mytologi vet säkert vad det betyder att en vacker kvinna gömt sig i tjurens mage.

Vi äter lunch en dag på en liten restaurang nere vid hamnen, supergott och bara 11 Euro per persson inkl ett bra vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar