torsdag 27 oktober 2011

Cannes

Vi bestämmer oss för att ta in på en camping i Cannes-Mandelieu. Många campingar är stängda för säsongen och några ställplatser finns inte i Cannes. Det är säkert inte heller lämpligt att stå på en vanlig parkering. Vi åker buss in till Cannes. Ett litet äventyr i sig. De år vi bodde här under vintermåndaderna åkte vi aldrig med allmänna kommunikationer. En ny erfarenhet och billigt, en euro. Vi strosade på affärsgatan Rue d´Antibe, njöt av ett glas rosé vid en av de många trottoarserveringarna. Ett bra sätt att kolla in lite människor…

Sedan var det dags för vår nostalgitripp: Att äta ostron hos Astou et Brune. Ett dussin var! Ett gott vin därtill, en muscadet. Dessert blev en ljuvlig Tarte Tartin. Så himmelskt gott!


Fredag 22 okt.
Vi plockar ner våra cyklar och gör en utflykt längs vägen som går in mot centrala Cannes längs havet. På eftermiddagen besöker vi vår kära vän i Mougins. Även hit åker vi buss. Vad gör det att det tar en timme med bussbyte, vi får ju uppleva en del under tiden och vi har inga tider att passa. Vi bjuds på små snittar, champagne, mycket prat och glada skratt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar