torsdag 27 oktober 2011

Jurabergen

Söndag 16 okt.
Nu längtar vi till värmen! Det är lite väl kallt på nätterna, inatt ca 5 grader. Väljer bort ”betalvägar” på GPSen och kör söderut mot Jura-bergen. Vägvalet är inte alldeles självklart. I St Claude var vi tvungna att vända och ta en annan väg eftersom tillåtna maxlast på vägen var 2,5 ton. Det gäller att se upp. Landskapet är fantastiskt, sol och klar sikt över höstglödande berg och dalar. I vår planering skulle vi vandra i de här bergen, men vår längtan efter värme gör att vi ändrar vår plan. Övernattning i Champagnol, i höjd med Genève. En ganska trist stad med bl a en bilfabrik.

Måndag 17 okt.
Om vi igår körde upp i Jura-bergen, så kör vi idag utför. Vi kommer så småningom till den vackra sjön Lac S:t Bourget, där bl a Aix le Bain, ligger. Här inledde vi vår golfkarriär för många år sedan. Vidare mot Chambery och Grenoble. Nu tar vi motorvägen den sista biten för att nå ställplatsen i Treffort, ca 3 mil söder om Grenoble.

Treffort är en konstgjord, turkosblå sjö, som är omgiven av vackra berg. Tidigare var det en otillgänglig kanjon här, men nu är det ett välordnat fritidsområde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar