torsdag 27 oktober 2011

Kustvägen till Camargue

Lördag 22 okt.
Efter fm-promenad lämnar vi Cannes för att fortsätta västerut längs kusten. Vi måste först storhandla och försöker längs vägen på tre stormarknader på vägen mot S:t Maxime. På de två första var vägen in till parkeringen spärrad av en bom på ca 2 meters höjd. Här har man inte tänkt på att vi som kommer med husbilar behöver storhandla. Det kanske är för att förhindra att husbilar övernattar på stormarknadsparkeringar. Här nere är det nog massor av husbilar under högsäsong och det gäller väl att hålla viss ordning.

Ställplatsen i Porte Grimaud är ”kostenlos” och blir bra för övernattning. Grimaud är franska för det italienska Grimaldi, ett namn vi mötte mycket på Sicilien förra våren. Han var här också. Vi promenerar längs stranden och upptäcker ett stort område där arkitekten kunnat förverkliga en dröm. Området påminner om ett litet Venedig med kanaler, byggt på 60-talet




Söndag 23 okt.
Vi fortsätter mot Marseille med kort stopp i La Landou. Vi har kört genom alla semesterparadis. Övernattning i Corra, som ligger ca 3 mil sv om  Marseille.

Ställplatsen ligger på en udde vid havet och vi har utsikt 180 grader. Här är landskapet kargt på långa sträckor längs vägen. Ett tufft klimat och många skogsbränder bidrar.

Carro är en liten fiskeby och här är vindarna gynnsamma för surfare. Nu på söndagseftermiddagen är det massor av surfare här. Kul att titta på dem. Det blåser upp på kvällen, så hårt att bilen gungar lätt.



Måndag 24 okt.

Vi åker mot Camargue. Det blåser enormt hårt. Vi kör den västra vägen längs Rhone och på det sättet får vi se nästan hela Camargue. Här finns vita hästar, svarta tjurar och röda flamingos förstås.



Målet är Stes-Maries-de-la Mar. Här möter vi våra husbilsvänner igen. De har varit här ett par dagar, men tröttnat på blåsten så de åker vidare. Vi tar in på en camping, eftersom vi behöver tvätta. Blåsten är så hård, på TV kan vi se att den nått över 25 sek/m. Det känns som om vi sitter i en båt, så mycket gungar bilen. När regnet så småningom faller så känns det som om vi är i en biltvätt.

Tisdag 25 o onsdag 26 okt.
Solen strålar. Det är ca 20 grader varmt. Vi stor-tvättar. Sedan cyklar vi i två dagari huvudsak längs kusten. Nu har blåsten avtagit helt men havet är fortfarande gropigt. Vi njuter av sol och värme!

Att det här egentligen så tråkiga landskapet kan vara så fascinerande. Vi passade på att handla lite av ortens vin och en tjurkorv utefter vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar