måndag 10 oktober 2011

Fredag den 7 oktober

 Försöker spola i toaletten kl fem på morgonen. Inget vatten, pumpen är död. Kollar belysning, samma sak. Hela tolvvoltsystemet är dött. Bodelsbatteriet verkar ha kollapsat. Startar motorn för att försöka ladda batteriet. Motorn får gå medan vi äter frukost.

Letar på internet efter representanter för Dethleffs i Skåne. Den närmaste är i Helsingborg. Vi kör dit och kan bara konstatera att han gått i konkurs. Nästa är i Ängelholm, LB Fritidscenter. Ingen svarar på telefon, men vi kör dit ändå. Vi har tur. Samtidigt med oss kommer det en kille som ska jobba där tillfälligt den dagen.
Han hjälper oss att få fram och mäta status på bodelsbatteriet. Inget fel på batteriet, men kablarna visar sig vara dåligt anslutna. Allt som behövdes var att skruva till anslutningarna ordentligt. Vi är jättetacksamma för den hjälp vi fick. Vi hade kunnat betala betydligt mer än vad vi krävdes på.
Något försenade kommer vi iväg över Öresundsbron och bron över Stora Bält. Det är en väg vi aldrig kört förut. Vet inte om det är bättre eller billigare än att ta färjan från Rödby.
Vi tar så småningom kväll i Schleswig. Här står vi på en ställplats nere vid gästhamnen, som 2011 har utnämnts till Europas bästa. Den är dyr, 14 euro all inclusive, men då ingår mycket fräscha toaletter och dusch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar