torsdag 27 oktober 2011

Route Napoleon

Tisdag 18 okt – onsdag 19 okt.
Vi tar en snabb långpromenad längs sjön, sedan ger vi oss iväg för att ansluta till Route Napoleon.  I tre dagar kör vi längs Route Napoleon på kurviga vägar , ibland på 1200 meters höjd. Vägen har förbättrats på sina ställen sedan sist vi åkte här. Det var nog för ca 20 år sedan. Ny asfalt, tydliga vägmarkeringar och skyddsvallar o räcken gör att man faktiskt kan njuta av de fantastiska vyerna, även genom hårnålskurvorna, utan att känna en klump i magen.

Övernattning i Sisterone, där dagens motion blir citadellet från 1100-talet. Bombades senast i augusti1944 av amerikanerna, men är numera renoverat.

Nästa dags mål är Caille. Den här ställplatsen rymde egentligen bara två bilar, men vi kunde tillsammans med våra husbilsvänner samsas med en engelsman.

Caille är en genuin liten bondby, men ställplats med servicestation finns det


Torsdag 20 okt.
I natt har det varit frost, vilket vi kunde se på bilarna. När dimmorna lättat värmer solen skönt. Caille är en ganska liten by men här finns ändå en slaktare, bagare och ett postkontor. Det måste bli en croissant till 11-kaffet. Den dyraste hittills på resan.

Sedan kan vi köra den sista biten ned till Grasse. Vi åker till vårt ”gamla” olivoljeställe i Opio, handlar lite god olivolja och vinkar av våra medresenärer, som ska mot Nice-hållet. Vi ska till Cannes och träffa goda vänner samt uppleva gamla minnen.

På den mest spektakulära biten av Route Napoleon mellan Digne-les-Bains och Castellan finns det inte en chans att fotografera. Vägen går upp och ner i en kanjon med bara klippor, smalt och krokigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar