måndag 10 oktober 2011

Wuppertal

Temperaturen har nog stigit med femton grader, nu är det skönt igen. Det var riktigt svalt i ett par dagar, så dåligt så vi började bli oroliga.
När vi vaknade i morse i Düsseldorf var problemet med elsystemet tillbaka. Ingenting fungerade. Hela tolvvoltsystemet hade lagt av och indikerade tomt batteri igen. Samma fel som vi hade i Helsingborg. Närmaste Dethleffsverkstad fanns i Wuppertal. Killen där nollställde systemet och gjorde nya inställningar. Han menade att inställningarna var fel, att ställt in för större bodelsbatteri än vi har. Nu står vi med ström ansluten på en stor ställplats i Köln.
Innan vi lämnade Wuppertal körde vi in till centrum och parkerade. Det är sex städer egentligen som är sammanslagna redan 1929. För att lösa kommunikationer och få nytta av helheten byggdes ”Schwebebahn”, en spårvagn som hänger på höga pelare långt upp i luften över gatorna och främst över den lilla flod som rinner här i dalgången. Vi provåkte några stationer. Vi får en viss känsla för hur det en gång såg ut här under industrialismens storhetstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar