lördag 15 oktober 2011

Rhendalen

Vi har nu träffat vännerna från Sverige som vi gör sällskap med. Vi kom samman i Braubach på en ställplats alldeles vid Rhen, strax söder om Koblenz.
Själva har vi förflyttat oss från Wuppertal till Köln för att ladda batterier. Det hjälpte inte för när vi stått en natt i Braubach var laddningen slut igen. Nu har vi köpt ett nytt batteri i Wiesbaden. En liten affär på 477 Euro.

Braubach är en trivsam gammal stad med en borg högt ovanför staden på en klippa. På huset står byggnadsåret, 1604.
Under tiden har Christer och Solveig anslutit. Alla är redo för en morgonpromenad till borgen ovanför oss. Den är byggd på 11-1200-talet och aldrig förstörd.
Från Braubach åkte vi längs Rehn söderut i sprakande höstfärger. Ett kort stopp vid Lorelay-klippan, sedan åkte vi till Weingut Martin Klein i Johannesberg - vår bekantskap sedan tidigare. Här köpte vi några flaskor av hans utmärkta Rieslingvin.
Dagens mål var Bockenheim. Här börjar Deutsche Weinstrasse. Vi hittade en parkering att stå på alldeles intill kyrkogården. Allt annat var upptaget, Bockenheim förberedde sig för helgens vinfest. Lite synd att vi inte kunde stanna.
Nu står vi på en camping i Molsheim, som stänger om några timmar. Soligt och vackert väder på dagarna, men på nätterna är det kyligt. Här börjar Route de vins de Alsace.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar