onsdag 8 februari 2012

Almeriakusten

Lördag den 4 februari 2012.

Det här är en del av Spanien som inte så många åker till. Det är långt från mondäna badorter med paraplydrinkar. Det är istället ett område som inbjuder till fricamping inte bara i byar utan också i natursköna Medelhavsvikar. Det är inte mycket trafik, det är inga stora städer.

Under de dagar vi tillbringade utmed den här kusten såg vi en enda svensk bil. Merparten var tyskar, holländare och några engelsmän.


Visa större karta

I naturparken Cabo de Gata - Nijar, som är Europas enda öken finns det gott om markerade vandringsleder. Vi följde några, men ska man kunna utnyttja de här lederna måste man köpa någon av de guideböckler som finns. Enklast att hitta de här böckerna är i san José och Cabo de Gata där det finns ett visiting center.

Vi har haft stor nytta av de tips vi fick på Spanska Turistbyrån i Stockholm med en broschyr som beskriver hela kuststräckan och naturparken. Vi har sett en liten del, det finns mycket mer att upptäcka.

1 kommentar:

  1. Kära Ulla & Arne!
    Vad trervligt ni verkar ha. Vi känner oss nästa lika fast vi bor på en ö i Atlanten. Vi gör också spännande utflykter, vandrar bland berg och i dalar, äter himmelskt gott, spelar lite golf och umgås sparsamt men hjärtligt med infödingar och turister. Vi är tacksamma för att slippa Sverige med all sin kyla, snö och mörker och istället få gå runt här i shorts och piquettröja och verkligen lära känna denna paradisö. Vi hoppas att ni får fortsatt fin resa och att vi får många bra minnen att berätta om kring ett gott bord när våren kommit till Mariefred!
    Med vänliga hälsningar!
    Kerstin & Jack

    SvaraRadera