fredag 10 februari 2012

Torre del Mar

Lördag den 4 januari 2012.

Vi stannade aldrig i Almeria. Campingplatsen låg nere i en djup dalgång, troligen ganska skuggigt. Vädret var heller inte inbjudande. Vi får besöka Almeria en annan gång. Staden är troligen värd ett besök, den har lite samma bakgrund som Granada med Alhambra.

Vi fortsatte istället till Torre del Mar och tog in på campingen där. Vi hade nog lite tur som fick plats. Det är fullt, och väldigt liten rörlighet. Här står många från oktober till mars år efter år. Rekordet är arton år. De som inte får plats på campingen står på en grusplan vid stranden eller på gatorna i närheten. Det är säkert 80-100 bilar som fricampar.

Vi råkade hamna på "Kungsgatan" där alla svenskar står. I ena ändan ligger "Stureplan", där bor Sture. Det är kanske 8-10 svenska bilar här, de flesta långliggare. Mottagandet var välkomnande och mycket vänligt av omtänksamma människor.

Det som alla framhåller som en fördel med den här campingen är att den ligger alldeles i anslutning till en levande spansk ort, även på vintern, och med en vacker strandpromenad alldeles intill. Vi har också lärt oss att om man är långliggare, så finns en massa rutiner - olika för olika nationaliteter. Morgongymnastik, boulle osv. Här tänker vi stanna någon vecka eller lite mer.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag hittade er trevliga blogg för ett tag sedan. I vintras feb.-12 flyttade ni plats på camping Torre del Mar, och hamnade på platsen bredvid oss. (Vi åkte hem för vår panna krånglade.) Fortsätter gärna att följa er jättetrevliga blogg. Min blogg: anngrund.blogspot.se M.V.H Annika och Gerhard Grundström.

    SvaraRadera