måndag 20 februari 2012

El Puerto de Santa Maria

Igår blev det en lång dag. Uppe med tuppen och laga frukost innan det blivit ljust. Packa ihop allt och nollställa bilen för nya äventyr. Vi körde förbi hela Costa del Sol till El Puerto de Santa Maria. Motorvägen från Algeciras mot Cadiz var både vacker och omväxlande. Ett stycke spansk natur som vi inte sett någon annanstans.

Vi fick en plats på Camping Playa las Dunas. Vi var oroliga för att det skulle vara fullt med tanke på karnevalen i Cadiz.

Vi parkerade bilen och stack direkt till Cadiz. Vi fick köa en dryg timma för att komma med katamaranen. Cadiz har världens näst största karneval. Den importerades av venetianska köpmän på 1500- och 1600-talet och den pågår i stadens äldsta delar under elva dagar med början fyrtio dagar före påsk.

Den här söndagen var det körer som tävlade om publikens gunst på varje torg och i varje gathörn. Det var packat med folk på gatorna upp från båten. Senare på kvällen skulle det bli karnevalståg.

En udda kör. Tre huvuden i en låda.

Det är tråkigt att vi inte kan spanska så vi förstår den satir och ironi som sjungs, men publiken var med på noterna.

Delar av Smurfkören.

Inte bara körerna är utklädda. Även publiken som här i 1700-tal.

Eller som trumslagare. Alla verkar älska att höras och försöker överrösta alla andra.

En liten lejonunge, bara ett litet exempel på alla barn som var utklädda till prinsessor, sjörövare och mycket annat.

I programmet skulle karnevalen starta halv sju. Då var vi på plats tillsammans med många andra. Stod utmed kravallräckena och väntade. Två timmar senare såg inte alla lika glada ut.

Nu kom ändå karnevalståget igång, och det var väl värt att stå och vänta de här timmarna. Det var ett oändligt antal fantasifulla ekipage på olika teman.

Blandat med lättklädda dansande flickor.

Det går sedan inte att föreställa sig trängseln när karnevalståget var slut och alla skulle ta sig till båtar, bussar och tåg för att åka hem. Undrar hur många hundra tusen människor som sett tåget.

Vi fick ståplats på ett överfullt tåg hem och var hemma vid midnatt. Trötta men nöjda med att ha fått vara med om karnevalen i Cadiz.

1 kommentar:

  1. Ulla och Arne! Vad roligt att ni också sökte er till Cadiz! Underbart att uppleva den karnevalen en gång!
    Tack för vackra bilder och en fin redogörelse från karnevalen!
    För några år sedan, när vi låg ett tag på camping i Conil, följde vi med en buss till karnevalen i Cadiz. Var där från början till slut. Den är mycket speciell med sina körer. Men....vad trötta vi var, innan vi kom hem! Ha det gott med fortsatta fina upplevelser!

    SvaraRadera