söndag 10 april 2011

Argentario

Vi är längst ner i den allra sydligaste spetsen av Toscana. Argentario är en ö som på de senaste par hundra åren fått förbindelse med fastlandet. Vi står på en ställplats mitt emellan Orbitello och Porto Ercole. Det finns gott om ställplatser för husbilar här, betydlgt många fler än det går att hiotta Bord Atlas och CamperStopp.

För varje dag blir det mer vår, allt fler buskar och träd blir göna, många buskar börjar blomma, t o m vinrankorna börjar nu skjuta små gröna skott.

Igår och idag har cyklarna kommit fram. Det här kustnära landskapet är cykelvänligt. Igår cyklade vi in till Orbitello. Vi kom in på sena eftermiddagen, strax innan solen började gå ner. I Orbitello är alla ute och flanerar på gågatan, familjer och goda vänner, unga och gamla. Vi har upplevt det här förr. Det känns som att människorna umgås på ett sätt som vi inte gör där hemma.



Idag har vi cyklat till de två hamnar som finns på sydsidan av halvön, Porta Cala Galero och Porto Elrico. Här finns det allt från stora lyxjakter till mer normala segelbåtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar