söndag 3 april 2011

Florens den 31 mars 2011

Det är 21 grader varmt, träd och buskar har börjat slå ut. Forsythian blommar. Vitsippor såg vi igår utefter vägen. Florensarna (heter det så?) verkar också överraskade av det varma vädret. Klädseln är väldigt blandad mellan vinter, vår och sommar.

Efter en lång natts sömn, elva timmar, tar vi oss in till centrum med buss nr 4. Det tar en kvart ungefär.

Vi upptäcker gärna en ny stad till fots med bra skor på fötterna. Vi kom förbi några landmärken, bl a Pont Vechio och Duomo. På Pont Vechio är det idag mest guldsmeder. Förr var det här slaktare och hantverkare som använde floden till att kasta sina sopor.

Duomo katedralen är en av de största kyrkobyggnaderna i Europa. Den är ett landmärke som syns över hela staden. Den rymmer tjugo tusen personer.

Utanför Stadshuset demonstrerade handelsanställda för ett nytt kollektivavtal. De krävde bl a någon form av ersättning vid sjukdom.

Ulla klappar vildsvinet på nosen. Det lär betyda att man får tur, eller att man kommet att komma tillbaka till Florens.

Nu är det dags att hitta en Vodafone butik. Vi kunde förnya vårt gamla italienska mobila bredband som vi köpte på Sicilien för ett år sedan. Vi behövde bara betala 20 euro för en månads tillgång till internet.

1 kommentar:

  1. Vilket väder! Svårt att föreställa sig här... Vi har visserligen fått plusgrader, men istället är det grått och regnigt. Och snön ligger kvar på sina ställen...

    SvaraRadera