måndag 4 april 2011

Radda in Chianti

Nu är vi ifatt med uppdateringar på vår blogg. Det har tagit tid att komma ikapp.Vi har haft för lite batteriladdning, det har också varit dåliga prestanda på internet.

Idag har varit en underbar dag. På turistbyrån fick vi tips om en två och en halv timma lång vandring runt Radda genom vingårdar och skogar. Det är väl ungefär 22 grader varmt, klarblå himmel och bara skönt.

När man ser vinstockarna kan man undra om det kan bli något vin av detta.

Tillbaka vid bilen satt vi i solen och läste någon timma. Vi bunkrade lite Chianti Classico att ta med hem. Vi står på en ställplats alldeles nedanför den gamla stadsmuren. Igår var vi tre bilar här, idag är vi två. Före middagen gick vi på en av vinbarerna och drack ett glas Chianti Classico Reserva med lämpligt tilltugg. Vi har det ganska skönt.

Igår körde vi hit från Florens, en sträcka på ca fem mil. Vi körde genom ett kuperat Toscano, från en by till nästa. I Panzano var det marknad. Där såldes allt från diverse kläder, frukt/grönsaker, vin/olivolja, smycken och konsthantverk. Bland marknadsstånden blommar en ståtlig magnolia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar