lördag 9 april 2011

Saturnia i södra Toscana


Morgonbad, liksom kvällsbad igår, i ett vattenfall med svavelhaltigt vatten. Det är säkert 30-35 grader i vattnet och 26 grader i luften. Kan det vara skönare. Ulla kom i först.


Vi startade på förmiddagen från Montepulciano efter en lugn förmiddag när vi tömt alla tankar och fyllt nytt fräscht vatten. Vi körde söderut, och kom in på den södra delen av Orciadalen. Där vid en vingård stannade vi för kort rast framför ett av de många kända toscanamotiv som finns.

Igår har vi kört ca 10 mil, det är mer än vi gjort på flera dagar. Det har varit omväxlande körning, ömsöm rak bred väg, och däremellan extremt brant och krokig. Vi körde förbi två bergsstäder där vi tänkt stanna, men inte kunde hitta parkering utmed genomfarten, Sorano och Pitigliano. De här staäderna ligger högst upp på en bergskam, och det ser ut som husen växer upp ur berget. Vägarna går mellan de här bergsstäderna.


Så här såg GPSen ut utanför Sorano.


Väl framme på ställplatsen och efter badet gick vi upp till Saturnia, en stig upp från ställplatsen. Vi kom in genom Porte Romana, en passage som vi inte kommit igenom med husbil idag.

1 kommentar:

  1. Hej, ser att det är några år sedan ni var där . Vi kommer passera med husbil i år . Minns ni namn på ställplats ? Tack snälla i förväg

    Magnus och Paula

    SvaraRadera