lördag 23 april 2011

Viareggio

Vi har nu tagit in på Camping Viareggio. Vi är ute vid kusten igen, en kustremsa i skydd av Apuanska alperna. Det är en bred, drygt två mil lång sandstrand. Bara ganska korta avsnitt är tillgängliga för allmänheten. Merparten har man tillgång till vi strandrestaurnger och caféer där man hyr parasoll och solstol. Här är bara italienare, vi är på en av de mest populära semesterorterna i Italien. Under den här resan har vi stött på en enda svensk husbil. I Pisa såg vi många tyska bilar, annars har det varit mest italienare.

Den stora blomstringstiden var säkert i början av 1900-talet, då byggdes de vackra byggnaderna utmed strandpromenaden, bl a Gran Café Margeritha, en byggnad i jugendstil. Det finns många sådana byggnader.

På torsdagen var det marknad i Viareggio med marknadsstånd utefter hela strandpromenaden.

Första dagen cyklade vi till Pietrasanta, en tur på nästan fyra mil. När vi hittade rätt väg tillbaka kunde vi cykla hela vägen på separat cykelbana. Tryggt och säkert. Pietrasanta är en konstnärsby med statyer som specialitet. På Piazza Duomo såg vi de här svarta barnstatyerna.

På gågatan ser vi Ulla inramad.

Det fanns också vanliga, traditionella statyer.

Vad är det här för sorts krigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar