tisdag 12 april 2011

Marina di Alberese


Som sagt, dagen var vikt för att cykla ut till kusten. Enkel cykling på slät mark, ca 1 mil ena vägen. På vägen passerade vi Mozzarella-fabriken.

Ute vid kusten gick vägen genom en trevlig pinjeskog. Där blev vi uppvaktade av en tam rävunge. När vi kom fram var det dags för en café espresso i plastmugg i en kiosk, den bästa vi druckit hittills i Italien på den här resan.

Jag börjar lära mig en sak, försök inte betala kaffet när du beställer och tar med dig från bardisken. Tag med kaffet, drick upp det, gå tillbaka och betala.

Efter ett par timmars solande på en orörd strand återvände vi till husbilen.

Efter en enkel lunch på bykrogen körde vi iväg till Follonica och campingen Il Veliero, en fyrstjärnig camping, där vi haft för avsikt att stanna några dagar, och bara göra ingenting. Vi kom samtidigt med en fransk och en tysk husbil. Verkar helt öde, ingen i receptionen. Så småningom hittar vi någon som troligen arbetar här. Han berättar att det inte finns någon el, och inget vatten. Tysken och vi bestämde oss för att stå kvar på infartsparkeringen över natten, imorgon fortsätter vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar