lördag 23 april 2011

Saronno

Vi lämnade Viareggio i morse för att påbörja hemfärden. Först körde vi upp till Parma över Apuabergen, en mycket vacker resa på motorvägen genom ett starkt omväxlande landskap. Som vanligt här i Italien klättrar motorvägen mot de högsta delarna av bergen, och på det sättet bjuder på en strålande utsikt över landskapet runt omkring. När vi väl kommit över bergen bar det utför ner till Parma.

Här snokade vi reda på ett köpcenter med en jättestor och välsortrad "Ipercoop"-butik. Kylskåpet var tomt så vi bunkrade för hemresan plus lite godsaker att ha med hem. Skinka, ost mm att bjuda goda vänner på. Till kvällens middag blev det lite fruit de meer och dorada. Jordgubbar till dessert, vet inte för vilken gång i ordningen under den här resan.

Akacian blommar runt Milano. Vi står nu på en tråkig ställplats i Saronno, som ligger mellan Milano och Como.

Vi har lämnat Toscana och för första gången på flera veckor kört mer än de fyra, fem, sex, åtta mil vi brukat köra om dagarna. Toscana är inte stort, därav inga avstånd, men det finns mycket att upptäcka och uppleva. Det tycker vi att vi gjort under de här tre och en halv veckorna. Självklart finns det mycket kvar att komma tillbaka till.

Morgondagens utmaning på påskdagen - vi har slut på gasol och kylskåpet är fullt med mat..... Vi har alla adaptrar som behövs, men vi ska hitta någon som är villig att fylla en svensk gasflaska. Vi rapporterar så småningom.

Vi får se hur det blir med internet i fortsättningen. Vårt abonnemang är italienskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar