söndag 3 april 2011

Genom Tyskland och Schweitz

Söndag den 27 mars startar vi från Dufveholms herrgård. Vi har haft årsmöte där med vår aktiesparklubb. Det är bara tacka och buga när avkastningen från våra investeringar räcker till en herrgårdsvistelse med god mat och goda drycker därtill.

Första anhalten är Borensberg och lunch med barnbarn och deras föräldrar. Trivsamt och gott som vanligt.

Slutmålet för dagen är Laholm där Ulla ska leverera en dalatupp, som hon sålt på Tradera. I Laholm hittar vi också en parkering med tre utmärkta ställplatser för husbil.

Måndagen den 28 mars blir den första egentliga resdagen med Toscana som slutmål. Vi kommer till Bad Gandesheim strax före Kassel innan kvällen. Vår första plan var att stanna i Lamspringe, men på den plats GPSen påstod att det var en ställplats, kunde vi  bara tolka som koloniland.

Nästa dag går vår färd via Würtsburg och mot Bregentz. Fortsätter vidare genom Österrike och söderut i Schweitz. Vi fastnade för en ställplats i Zillis. Här ska finnas en ställplats vid Raine Restaurang och Camping, men när vi ska köra in på den väg som GPSen anvisar är max fordonsbredd skyltad till 2,3 m. Lite smalt. Fick hjälp av en ortsbo, som visade oss vägen. Väl framme kunde vi konstatera att Bord Atlas koordinater var 1,7 km fel.

Vi staratade sedan tidig morgon för att komma över alperna via San Bernardinotunneln. Vi såg tyvärr inte mycket av alpvärlden i morgondiset. Ner på andra sidan är det en typisk alpväg långa stycken 8% lutning och serpentinväg. Vägen är bred.

När vi kommer in i Italien upptäcker vi att vi möter våren med blommande forsythia och körsbärsträd.

Efter 240 mil är vi framme i Florens. Sista hundra metrana fram till parkeringen vi valt ut tog mer än en timma. Trånga gator med bilar parkerade, även i gathörnen gjorde att vi vid några tillfällen inte kunde svänga åt rätt håll. Två gånger tvingades vi t o m att köra mot enkelriktning. Efter några extravarv kom vi ändå fram till Il Pogetto.

Det är 21 grader varmt i Florens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar