söndag 18 oktober 2009

17/10 2009
Det var 8 grader i husbilen när vi vaknade. Som lägst var det 1,8 grader under natten. Med draperier fördragna runt dubbelbädden så fryser vi ändå inte så länge vi ligger kvar där. Och det går snabbt att få upp värmen i bilen.

Vi åker till Guernika för att se eken som symboliserar baskernas rötter. Här finns också en keramikversion av Picassos verk Guernica, som är en protest mot det spanska inbördeskriget. Originalet finns i Madrid.

Vidare mot Bilbao. Vi vill bara en sak: se Guggenheimmuseet! Hittar så småningom parkering i en förort till Bilbao. Letar upp en busshållplats och hoppas att bussen går mot centrum. Vi når målet. Byggnaden är ett mästerverk, gjord av titan och glas. Utställningarna är svårare att ta till sig. Vi strosar en stund i centrum och tar sedan buss tillbaka ”hem”.
Vi åker motorvägen utmed kusten i kvällssol. Det här måste vara en av Europas vackraste motorvägar. Så oerhört vackert med höga gröna berg och ett blått hav.
Så kommer vi till campingen 20.30. Det är mörkt men lyckas köra in på en ledig plats. Genväg till middag: pizza – inget vidare. Vi fixar det vi ska lägga ut på bloggen. Kan kännas lite pressande ibland med bloggandet, eftersom vi inte har tillgång till internet så enkelt som vi trott.

2 kommentarer:

  1. 8 grader låter kallt! Är annars sjukt avis just nu... vad härligt att få åka runt i Europa såhär på hösten och se massa spännande och intressanta saker!
    Låt inte bloggandet bli en stressfaktor! Det ska ju vara kul att blogga ;) Uppdatera när ni kan...
    Hur kopplar ni upp er mot Internet?

    SvaraRadera
  2. Vi tycker det är härligt. Vi stressar inte, vi lägger ut bloggsidor när vi kan. Just nu sitter vi på en camping utanför Porto. De flesta campingar har i dag WiFi.

    SvaraRadera