torsdag 29 oktober 2009

Nu har det hänt!

27/10 2009

Målet för dagen är campingen Amarqou de Pera. Timo och Iréne väntar där.

Först till Lagos för en kaffe i hamnen och besök på turistbyrå. Vi kör in i Lagos, åker förbi några stora parkeringar samtidigt som vi ser hamnen. Vi kör därför vidare och noterar inte att vi passerar stadsmuren in i den gamla medeltidsstaden och dess gränder.

Vi trodde inte att det kunde hända oss: att fastna i någon gränd i en gammal stad. Vi har hört en berättelse där en husbil blivit fast i en italiensk stad och måste hjälpas loss av lyftkran.
Först var gränderna inte så väldigt smala, men bara efter några kvarter blir det trångt. Vi kommer igenom en trång passage samtidigt som vi träffar på en engelsman. Han berättar att det bara finns en väg ut ur staden från där vi är och han lovar hjälpa till. Vi kom ut men runt ett av de sista hörnen var det åter med nöd och näppe. Vi var tom tvungna att fälla in backspeglarna.

Har vi nu lärt oss något? Vi kanske måste vara lite försiktigare. Vi borde ha backat tillbaka eller vänt i stället för att ta oss igenom den näst sista trånga passagen. Hade vi inte kommit ut på slutet hade vi haft stora problem. Det hade varit mycket svårt att nu backa tillbaka.

Vi drabbades säkert av klassiskt tunnelseende och såg bara hur vi skulle komma framåt, missade att se alternativet att backa.

Råd: Kör inte längre in än att det går att backa tillbaka!

Det blev inget kaffe i Lagos.

Framme på campingen frågar Iren och Timo om vi vill gå med ut på stan och äta middag. Vi åt en tre-rätters turistmeny som var riktigt bra - 12 Euro per person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar