fredag 23 oktober 2009

Ingen gas i Oviedo

20/10 2009
Väderomslag. Det blåste hårt i natt. När vi vaknade är det 18 grader ute. Svarta mål på himlen. Vi får se vad det blir av dem. Vi går vår promenad och kör sedan mot målet – Oviedo. Vi tar vägen från Panes till Cangas, som också går genom en canyon, men som är mycket bredare än den vi körde igår upp till Potes. Mycket vacker väg, framförallt mot slutet när vi närmar oss Cangas.


Väl framme i Oviedo så gick det inte att fylla gas. Det här blir nog en följetong. Vi handlade i alla fall på Carrefore, så att Ulla fick sitt fullkornsbörd (Arne äter ju numera inget bröd!). Vi turas om att köra som vanligt 1 ½ timmes pass. Når Lugo när klockan är ca 19. En tur på stan, vi står nämligen på en P-plats inne i centrum Vi lagar som vanligt en välkomponerad måltid och fixar lite med planering av körning. I morgon åker vi mot ett av våra huvudmål: Santiago de Compostela.

Nu har vi kört utmed Atlantkusten genom hela norra Spanien. Söker man vägar med vackra utsikter och en utmanande natur, då kan vi rekommendera norra Spanien. Dessutom har den här delen av Spanien massor med kultur och historia att erbjuda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar