söndag 4 oktober 2009

Genom landskapet i le Nord

3/10 2009
Vi har en relativt kort etapp framför oss, 14 mil, varför vi ställer in GPSen på kortaste väg. Det leder till att vi får köra via den franska landsbygden, genom byar, små städer och några större städer på vägen till Peronne. På några ställen måste vi blunda för att det är skyltat max 3,5 ton och max 2,5 meter (lite trångt). Flera av byarna och småstäderna är utsmyckade med väldig blomprakt för att vara den 3 oktober.


På slutet av resan kör vi förbi ett antal krigskyrkogårdar och minnesmonument från första världskriget. Minnen från de stora slag som utspelades i det här området.







Väl framme i Peronne kom vi till en stängd camping. Panik, vi hade tänkt att få tillgång till internet. Fick tips om att det finns en camping till. Vi ställde in GPSen på den. Nästa chock. Det är världens största marknad i stan. Hela stan är blockerad, men vi tog oss fram – trångt var det.



Tog in på Camping du Port de Plaisance. Vi har tillgång till internet! Nu kan vi lägga ut det vi skrivit under veckan.























1 kommentar:

  1. Hej på er!

    Härlig reseskildring och vilka härliga bilder :)! Blir riktigt sugen på att göra en liknande resa någon dag! Må fortsatt gott och var rädda om er!

    SvaraRadera