söndag 4 oktober 2009

Brügge

1 okt 2009


Vid frukosten kollar vi in den hungriga grisen. I natt har det regnat – hösten är här. Mot Brügge, bara några få mil. Tips till er som ska hit: det finns en stor ställplats vid Bussbanhof, söder om staden. Den har två avdelningar – en för övernattning och en för dagsbesök. Promenadavstånd in till staden.

Det här är en vacker medeltidsstad, som finns på UNESCOs världsarvslista, naturligtvis är det många turister här liksom många skolungdomar. Här måste vara trångt på gatorna under sommaren. Genom det historiska centrumet flyter en kanal. Massor av butiker som säljer spetsar och choklad. Köper vår första julklapp till en matglad vän.

Körde sedan utmed kusten för att se havet (Nordsjön) igen. Det var bara det att det var en stor vall, sanddyner, mellan oss och havet. Därför stannade vi i De Haane och tog en lång promenad längs stranden. Härligt med blåsten och havet – Ulla måste naturligtvis smaka på saltvattnet.



Slutmålet för dagen var ställplats Hondschoote alldeles på andra sidan gränsen till Frankrike. Vi åt kyckling med smörbräserade endiver till middag. Det är härligt att frossa i säsongens grönsaker, kostar ingenting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar