torsdag 29 oktober 2009

Festnatt i Coimbra


24/10 2009
Städdag, så vi kommer iväg sent. Vi hamnar av en slump i Coimbra – hade bestämt att köra till kl fem. Portugals första kung, Alfons I, gjorde Coimbra till huvudstad 1139.

Här finns också ett av världens äldsta universitet, grundat 1290. Vid universitetet står en staty av en portugisisk kung, jämnårig med Gustav Vasa, ser dessutom ut som honom. Här vimlar det av ungdomar, och av dessa är ca 15.000 studenter. De bär svart/vita skoluniformer och har långa kåpor – en gammal tradition.

Den ödsliga parkeringen vi ställt oss på tillsammans med några andra husbilar, förvandlas senare på kvällen till ett stort party. Massor av bilar och massor av ungdomar och tvärs över gatan hade James Morrison en konsert. Förspelet började framåt elvatiden och konserten fortsatte ett par timmar efter midnatt. Musiken var hög och bastonerna gjorde så att porslinet i våra skåp skallrade. Festen fortsatt långt in på morgontimmarna. Dessutom hade vi två mobila gatukök precis bakom oss – så den här natten var livlig minsann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar